Odpoklic – napajalni kabel za prenosni računalnik Lenovo

lenovo

Napajalni kabel se lahko pregreje in preneha delovati, kar lahko predstavlja potencialno nevarnost požara in opeklin.

Podatki o izdelku
Naziv: Napajalni kabel za prenosni računalnik
Tip: LS-15; za računalnike, ki so jih prodajali od februarja 2011 do junija 2012
Proizvajalec: Lenovo
Uvoznik: Lenovo Slovenia, Pot za Brdom 100, 1000 Ljubljana
Poreklo: Kitajska

Vzrok odpoklica
Družba Lenovo je ugotovila napako v napajalnem kablu LS-15, ki so ga uporabljali pri prenosnih računalnikih IdeaPad in Lenovo, izdelanih med februarjem 2011 in junijem 2012. Napajalni kabel se lahko pregreje in preneha delovati, kar lahko predstavlja potencialno nevarnost požara in opeklin.

Kabel je črne barve, z odtisom oznake LS-15, vsak kabel pa je opremljen tudi z nalepko, ki označuje njegov datum proizvodnje. Če ta datum sodi v obdobje med februarjem 2011 in junijem 2012, bo Lenovo strankam kabel zamenjal brezplačno. Zamenjan bo samo napajalni kabel, ki poteka od vtičnice do napajalnika, torej je potrebno napajalnik (škatlico, v katero se poveže omenjeni kabel) obdržati.

Uporabniki lahko napajalni kabel LS-15 reklamirajo tudi na spletni strani www.lenovo.com/powercord2014, kjer najdejo tudi seznam vseh prenosnih računalnikov, opremljenih s tem kablom.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta kabel doma, ga ne uporabljajte. Vrnite ga pooblaščenemu serviserju (ITS Intertrade d.o.o., Ljubljana, Litostrojska cesta 56; telefon: 01/ 3207 100), kjer vam ga bodo brezplačno zamenjali.

Izvorno obvestilo: https://www.zps.si/index.php/varnost-sitemap-188/odpoklici-2015/7314-odpoklic-napajalni-kabel-za-prenosni-racunalnik-lenovo